Aby sa odborníci a lekári mohli naplno venovať pacientovi, potrebujú mať vytvorené vhodné podmienky. Skupina AGEL SK, ktorá je najväčším súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe, významne investuje a modernizuje svoje zariadenia
Nemocnica AGEL Komárno je mimo Bratislavského kraja najväčšou spádovou nemocnicou na Západnom Slovensku, ktorá ročne ošetrí viac ako 90 000 pacientov.Nemocnicu, s vyše 110 ročnou históriou, trápila parná kotolňa v havarijnom stave, jej nespoľahlivosť, neustále výpadky či úniky tepla. Vedenie pristúpilo k rozsiahlej investícii v hodnote takmer 1,2 mil. Eur a v polovici decembra 2021 sme spustili do prevádzky novú, modernú a plne automatizovanú kotolňu s výkonom zdroja 2,6 MW.

Naše riešenie:

  • Plne automatická kotolňa s modernými kondenzačnými kotlami zn. Viessmann,
  • kompletná výmena a zmodernizovanie rozvodov tepla v areáli,
  • modernizácia odovzdávacích staníc tepla,
  • vzdialené riadenie prevádzky kotolne a jednotlivých odovzdávacích staníc tepla,
  • meranie a regulácia spolu s realizáciou vzdialeného dispečingu pre celý areál.

Modernizácia kotolne na mieru od VSE Solutions

So skupinou AGEL sme obchodne v kontakte niekoľko rokov, poznáme ich potreby i problémy. Pri riešení kotolne sme prišli s komplexným pohľadom a klientovi sme navrhli riešenie na mieru, ktoré nezahŕňalo ibavýmenu kotla a teplovodných rozvodov. 

Vymenili azmodernizovali sme technológie teplovodnej kotolneso súhrnným výkonom zdroja 2,6 MW. Zmodernizovali sme odovzdávacie stanice tepla, teplovodné areálové rozvody sme vymenili za nové oceľové. Súčasťou riešenia bolo ajzabezpečenie merania a regulácie celého systému. Išlo o náročný proces, ktorého spustenie prebiehalo v niekoľkých krokoch. Vďaka novozriadenému vzdialenému dispečingu kotolne a jednotlivých odovzdávacích staníc tepla vie klient optimalizovať náklady na energie a prevádzku v čase.

Výhody riešenia od VSE Solutions:

  • 35 – 40 % úspora nákladov na plyn,
  • ďalšia úspora prevádzkových nákladov (napr. nižšia požiadavka na obsluhu),
  • úplné zastavenie únikov tepla v systéme rozvodov oproti pôvodnej parnej kotolni,
  • moderné merače tepla umožnia optimalizovať náklady na energie a prevádzku v čase,
  • tepelný komfort pre celú nemocnicu, pacientov a zamestnancov.

Spokojnosť zákazníka nie je len fráza

„Spoľahlivosť novej kotolne, dlhá životnosť a výrazne úspory nákladov na vykurovanie boli hlavné zámery našej investície, ktoré sa podarilo moderným a úsporným riešením od VSE naplniť,“ hodnotí projekt po odovzdaní zástupca investora AGEL SK a.s. „Nová kotolňa bola spúšťaná do prevádzky na začiatku vykurovacieho obdobia. Vyžiadalo si to niekoľkohodinové odpojenie od tepla, no napriek tomu to naši pacienti ani zamestnanci nepocítili. Potrebné odstávky boli koordinované tak, aby dopady boli čo najmiernejšie. Veľmi oceňujeme aj dobrú komunikáciu, ochotu riešiť veci a odbornosť zo strany VSE,“ dopĺňa zástupca investora.
 

Sme tu pre vás

VSE aj s dcérskou spoločnosťou VSE Solutions ponúka inteligentné riešenia s reguláciou týkajúce sa osvetlenia, vykurovania, chladenia či vzduchotechniky. Zabezpečuje hĺbkovú analýzu, navrhuje technické riešenia na mieru vrátane vyčíslenia očakávaných investičných nákladov. Realizuje celé projekty a navyše ponúka možnosť financovania formou EPC služby. Prostredníctvom spoločnosti VSE Solutions poskytujeme zákazníkom servis a máme ďalšie plány týkajúce sa energetických riešení.
Placeholder
Sme tu pre vaše ambiciózne projekty.
Ak máte záujem o bližšie informácie.